top of page

Nederlandse Linedance Bond NL met Marcel Vroon

 

Goedendag

Mijn naam is Marcel Vroon en ik ben getrouwd met Georgia Vroon-Sigalas. Samen hebben we een Line Dance club in Voorburg genaamd Take It Easy en komen graag op festivals. Georgia is gediplomeerd instructrice en en ik ben de DJ en webmaster van de club. Vaak horen wij dat Line Dancers op zoek zijn naar informatie over clubs of evenementen en dat heeft mij aan het denken gezet.

Doordat ik op internet geen actuele gegevens van Nederlandse Line Dance clubs en hun agenda kon vinden ben ik begonnen met de Nederlandse Line Dance Bond. De website geeft veel informatie over de locaties en agenda van deze clubs en daarnaast vermelden we ook hoofdzakelijk de Nederlandse evenementen.

Om Line Dance te promoten wil ik dit zo aantrekelijk mogelijk presenteren in eerste plaats voor jongelui en daarna voor de ouderen. Doordat jongelui vaak wat activere dansen willen doen stimuleer ik bijvoorbeeld de Catalaanse stijl zoveel mogelijk, snelle polka muziek of non-country muziek is natuurlijk ook een optie.

De doelstelling van de Nederlandse Line Dance Bond is kort: “Promotie van Line Dance!”.

 

 

Over de NLDB

 

Over de NLDB (De Nederlandse Line Dance Bond) kunnen we kort en krachtig zijn. De Nederlandse Line Dance Bond is een particulier initiatief om een centrale locatie te bieden waar geïnteresseerde, dansers en verenigingen terecht kunnen voor informatie over Line Dance clubs, locaties en evenementen.

Het doel wat we voor ogen hebben is meer eenheid en beleving te creëren binnen de line dance wereld en deze in een beter daglicht te plaatsen ter promotie van deze geweldige hobby.

Drie essentiële onderwerpen welke op de website staan zijn:

 

  • Links naar line dance clubs

  • Links naar evenementen / organisatie

  • Links naar websites met dance sheet bibliotheek


Links naar line dance clubs
Op de website staat een overzichtelijke lijst van links naar websites van de Nederlandse Line Dance Clubs. Deze lijst is eenvoudig door te zoeken op clubnaam, plaats of provincie, er staat ook een Google maps kaart met "landmarks" op.

Links naar evenementen of organisaties
Op de website staat een overzichtelijke lijst van links naar websites van evenementen of de organisatoren hiervan. Deze lijst wordt alfabetisch geordend omdat de evenementen elk jaar op een andere datum kan plaats vinden vindt u deze ook in de evenementen agenda.

Links naar dance sheets
Op de website staan links naar vooraanstaande websites met een bibliotheek aan line dance sheets.

 

Gaat u gerust eens kijken of er een club of evenement voor u is in Nederland!

 

www.nederlandselinedancebond.nl

bottom of page